torsdag 20. august 2009

Save the date!

Innenfor mote og design er Europeiske land helt klart ledende på mange måter. Beveger vi oss over mot bryllupsforberedelser og bryllupsfeiring, så tror jeg at Amerika, nærmere bestemt USA, går oss en høy gang! Der er bryllupsplanleggere, hvite inntrukkede rom, stoltrekk med sløyfer og høye kandelabere med overdådige blomster gammelt nytt.

Norge kommer etter sakte, men sikkert.
Butikkene DECORIUM og BRYLLUPSBUTIKKEN har definitivt gjort det enklere for oss nordmenn å få tak i alle disse amerikanske effektene, og BRUDEPIKENE står pr. idag som landets ledende bryllupsplanleggere. Her finnes hjelp til både stoltrekk, sløyfebånd, gaveesker, kakepynt og konfetti.

En Amerikansk tradisjon som ennå ikke har nådd oss her i nord er de såkalte "SAVE THE DATE - cards"

Som navnet tilsier: Dette er et kort som ber gjestene om å holde av datoen til bryllupet!

Og hva er så vitsen med dette?
Jeg kjenner mange som over et halvt år i forveien har ringt og sendt sms'er for å opplyse om den utvalgte datoen, slik at man kunne holde av dagen før den ble lovet bort til noe annet. Alle brudepar ønsker at jo så mange som mulig av gjestene har mulighet til å komme i bryllupet!?!

I statene er ikke dette noe problem. Det vil si, det er jo ikke sikkert at alle de inviterte gjestene kommer, men de har iallefall visst om datoen lenge før bryllupet var ferdig planlagt. Ca 8-12 mnd før bryllupet sender de ut "SAVE THE DATE" - kort til alle som står på gjestelisten. Der står budskapet om at et bryllup er under planlegging og at datoen er XX.XX.XXXX. Om gjesten ønsker, setter brudeparet pris på om datoen holdes av, for invitasjonen vil ikke dumpe ned i posten på et halvt år ennå.

Mange lurer sikkert på hvorfor man ikke bare kan sende ut invitasjonene tidlig istedetfor?! Det er flere grunner til dette:
  • På dette tidspunktet er ikke detaljene til bryllupet lagt, og det er informasjon som må inn i invitasjonen (tidspunkt, detaljert program, veibeskrivelse, hjemmeside...)
  • Man kan ikke kreve svar fra gjestene før tidligst et par måneder før bryllupet, og sjansen for at invitasjonen og det dertilhørende svaret da har havnet i glemmeboken, gjør at risikoen for svært FÅ gjester er altfor nærliggende. En slik miss vil føre til påminnelses-sms'er og man kan undre seg over at man ikke heller sendte ut "Save the date-cards"....
Mine kort er ferdig laget, nå skal de bare printes.
Forhåpentligvis vil da de mest "busy" vennene våre velge å enten prioritere eller prioritere bort nettopp denne festen. Jeg håper de velger det første!

Foto: www.weddingpaperdivas.com

1 kommentar:

  1. Dette er så utrolig smart!! Sprøtt at ikke flere gjør det egentlig... Synes det er knall å følge bloggen din pm dagen:) Du er så flink!

    SvarSlett